Kako skinuti salo sa stomaka

Skinuti salo sa stomaka i vratiti uzak struk i ravan stomak koji smo imali u maladosti je san mnogih ljudi ali pitanje je kako?
kako skinuti salo sa stomaka
Svakako da i mnogi tinejdžeri imaju ovaj problem ali za njih je skinuti salo sa stomaka mnogo jednostavnije s obzirom da su još u razvoju i da imaju brz metabolizam dovoljno je povećanje fizičke aktivnosti sa naglaskom na vežbe za trbušnjake i salo će nestati.
Kako se čini većina veruje da uglavnom žene drže dijete ali odgovor na pitanje kako skinuti salo sa stomaka uglavnom traže muškarci.Čak i muškarci koji imaju normalnu težinu imaju salo na stomaku.
Pored biološke prirode čoveka, savremeni način života i ima ogroman uticaj na salo na stomaku, kao i posao, stres,zabava uz tv , kompjuter i nedostatak fizičke aktivnosti doprinose akumulacije masti stomaku.
Salo na stomaku je veoma "uporan" tip masti i veoma teško ga je skinuti, neophodne su vežbe i dijeta.Povratak elastičnosti zapuštenih trbušnih mišića i njihovo jačanje bi trebao da bude prvi korak na dugom putu.Proces skidanja sala sa stomaka nemože biti brz zato treba biti strpljiv i imati volju jer trud će se svakako isplatiti i u estetskom i u zdravstvenom pogledu.
Žene koje salo na stomaku dobijaju uglavnom posle porodjaja takodje moraju da kombinuju dijetu i vežbe kako bi se otarasile sala sa stomaka.
Zdrava ishrana i dijeta su važniji od vežbi za skidanje sala sa stomaka.Ako unosite velike količine nezdravih kalorija nećete moći skoro nikada da ih sagorite u tolikoj meri da organizam bude prinudjen da se osloni na rezervne masti akumulirane na stomaku kako bi obezbedio potrebnu energiju a ovo je upravo potrebno kako bi topljenje sala otpočelo.Svakodnevni nedostatak kalorija zbog dijetalne ishrane i vežbe koje zahtevaju veću potrošnju kalorija prinudiće telo da svakodnevno troši deo rezervi koje su akumulirane u vidu sala na stomaku.

Skidanje sala sa stomaka postaje sve teže kako starimo.Metabolizam ima tendenciju da se usporava s godinama, što znači da je daleko lakše da dobijamo na težini. Takođe, što smo stariji postajemo manje aktivni što samo dodaje probleme.

Mladjim osobama je lakše da se oslobode sala sa stomaka pa zato pristupite dijeti i vežbama dok je vreme.Da do gomilanja sala opet nedodje zdravo se hranite i budite fizički aktivniji.
Kako skinuti salo sa stomaka dijeta:
Doručak:
Žitarice:kuvana pšenica,ovsene ili kukuruzne pahuljice,musli i slično sa malo mleka.
Birajte sami šta će te kog dana jesti a obrok nesme da bude obilan.
Doručak se nesme preskakati.
Doručak treba da bude rano ujutru kako večera ne bi bila kasno.
Užina:
Jabuka,narandža,grejpfrut...
Užina je važna jer treba da nam umanji apetit za ručak a veći broj malih obroka više puta tokom dana ubrzava metabolizam.
Ručak:
Tri pečena krompira ili pire,pirinač,šampinjoni,pasulj,grašak, soja,nemasni sir,jogurt,pavlaka,salata i parče integralnog hleba.
Ručak netreba da bude obilan.
Užina:
Voće
Večera:
Pečeno ili kuvano meso 200 do 300 gr riba,piletina bez kože,ćuretina,teletina,meso kunića ,jagnjetina,jaretina.Salata i parče integralnog hleba.
Beli hleb u velikim količinama posebno uveče ima veliki uticaj na stvaranje sala na stomaku.
Svinjsko meso i sve mesne preradjevine su zabranjene (bez obzira na vrstu mesa)
Džigerice takodje.
Večera mora da bude tri sata pre spavanja.
Sve vrste slatkiša , grickalica ,gaziranih i zašećerenih voćnih sokova izbaciti iz ishrane.Ovo važi i za period posle dijete.
Voće i povrće se ovomdijetom konzumira u dovoljnim količinama ali zbog vežbanja nije loše uzimati i vitaminsko mineralne preparate.
Vežbe za mršavljenje
Vežbe za stomak
Dijeta za stomak
ABS dijeta za skidanje stomaka
------

loading...

Objavi komentar