Vodena dijeta

Vodena dijeta ili hladna voda dijeta bila je kratko u trendu medju onima koji žele da skinu svoje salo a onda je njena popularnost naglo opala posle mnogo priča o neuspehu sa ovom dijetom objavljenih uglavnom na internetu.
Vodena dijeta je privukla mnoge ljude jer ne ograničava unos hrane i ne zahteva vežbanje i posebnu fizičku aktivnost.Tačno poreklo vodene dijete je nepoznato a prvi članci o njoj pojavili su se 1997 godine.

Teorija na kojoj se zasniva vodena dijeta je da kada popijete hladnu vodu telo troši kalorije da bi je zagrejalo do temperature od 37 C,pa pijući ledeno hladnu vodu tokom celog dana povećavate dnevnu potrošnju kalorija.
Drugi efekat hladne vode je da kada se pije pre obroka dovodi do osećanja sitosti pa se smanjuje apetit i naravno unos hrane a nema neprijatnog osećanja gladi.
Vodena dijeta se sprovodi tako što se ispija hladna voda tokom celog dana podeljeno u osam "doza" pre i izmedju obroka.Voda se mora piti u osam doza i nesmeju se preskakati ili kasnije nadoknadjivati propuštene količine vode (ovo može imati štetne posledice po zdravlje).Dnevno treba uneti oko 2 litra vode i netreba preterivati,gazirane vode se ne prporučuju niti zamena vode bilo kakvim drugim pićem.
Najveća prednost vodene dijete nad drugim dijetama je što je besplatna ,svako ko ima vodu za piće može da isproba vodenu dijetu.
Bukvalno shvatanje preporuke "nema ograničenja u unosu hrane i nisu neophodne vežbe" dovelo je do mnogih razočarenja i kritika na račun ove dijete.
Poslednjih godina pojavile su se preporuke da se vodena dijeta treba sprovoditi uz ograničenje unosa kalorija na 500 dnevno što je manje i od količine koju su dobijali logoraši u Hitlerovim logorima tokom rata.Oni koji su poslušali ovakve savete ozbiljno su rizikovali svoje zdravlje.
Ako želite da probate da smršate uz vodenu dijetu morate biti svesni da se rezultati neće brzo videti vežbe su neophodne kao i izbacivanje nekih jako kalorijskih namirnica.slatkiša,grickalica,svinjskog mesa,masti...kasna večera posle 20 h takodje se ne preporučuje.
Možda će vas zanimati ->Vežbe za mrsavljenje
------
loading...

Objavi komentar