Pravilna ishrana za mrsavljenje

Pavilna ishrana za mrsavljenje ne znači konzumiranje nekih specijalnih namirnica koje treba tražiti po prodavnicama zdrave hrane ili na nekim posebnim mestima....
pravilna ishrana
Mnogi misle da dijete i ishrana za mrsavljenje podrazumevaju neke specijalne namirnice koje ljudi ne jedu svakodnevno...ali to je pogresno misljenje.
Istina je na sreću da možete da uradite mnogo toga za mrsavljenje sa hranom koja vam je na raspolaganju i koju već koristite,i to tako što što ćete uneti malo promene u svoj već postojeći način ishrane.Za pravilnu ishranu za mršavljenje je potrebno promeniti količine hrane koju konzumirate,neke vrste povećati a druge smanjiti i vec možete da dodjete do rezultata.
Pravilna ishrana za mršavljenje zahteva povećanje učestalosti konzumiranja namirnica koje sadrže veće količine vlakana.Vlakna imaju važnu ulogu za mršavljenje i održavanje težine jer sprečavaju da se masti akumuliraju u telu u vidu sala.Vlakna takođe pomažu da očistite vaš stomak i da imate osećaj sitosti.Beli hleb treba zameniti integralnim hlebom od celih zrana.Belim hlebom se unose velike količine kalorija koje se pretvaraju u salo i onemogućuju mršavljenje čak i kad vežbate.Dobro je koristiti ovasne,ječmene,ražane i druge pahuljice ili musli sa kombinacijom raznih vrsta pahuljica od celog zrna žita.
Umesto običnog mleka i mlečnih proizvoda predjite na po ukusu iste mlečne proizvode i mleko sa malim procentom masnoće.
Zdrava hrana iz koje možete dobiti neophodne proteine su sve vrste pasulja,grašak,sočivo kao i soja.
Soja sadrži lecitin koji je jedinjenje poznato po ubrzanju procesa sagorevanja masti, a takođe utiče na smanjenje holesterola.
Ako zamenite belo brašno sa sojinim brašnom smanjićete preterane količine skroba i kalorija.Izbegavajte korišćenje industrijski preradjene hrane. Na primer, rafinisani pirinač je lišen svih hranljivih vrednosti i sve što se od njega dobija je skrob. To je skrob ili prosti šećer koji je zapravo pun kalorija.S druge strane, ako konzumirate smeđi pirinač,pored manje količine skroba dobićete mnhttp://www.blogger.com/img/blank.gifoge važne vitamine i minerale koji takodje potpomažu pravilno funkcionisanje organizma i mrsavljenje.

Mnogi kažu da pravilna ishrana ne podrazumeva ništa ukusno ili da sve što je ukusno šteti zdravlju i goji.
Ukus je nešto što se stiče ono što je za jedan narod specijalitet drugima je potpuno neukusno pa zato pristupite postepenim promenama u ishrani kako bi se polako privikavali.Od mesa je najbolje koristiti belo pileće i ribu i to pečeno ili kuvano.Mi koristimo mnogo ulja za prženje a takve masnoće i pravilna ishrana za mršavljenje ne idu zajedno.Trudite se da jedete što više povrća kuvanog ili na pari, neka voće bude svakodnevno na vašem jelovniku.
Vezbe za skidanje stomaka
Kako ubrzati metabolizam

PREPARATI ZA MRSAVLJENJE


 
------

loading...

Objavi komentar