Zdravo mršavljenje

Zdravo mršavljenje podrazumeva spore promene u pogledu ishrane i vežbanja.Telo nevoli nagle promene i često odgovara na njih tako da se postižu suprotni rezultati od očekivanih.
zdravo mrsavljenje
Neko ko je godinama vodio sedeći način života bez fizičkih aktivnosti netreba odjednom da počne sa iscrpljujućim vežbama, trčanjem,vožnjom bicikla od više kilometara itd. jer će organizam odgovoriti na način koji će vas demoralizovati i naterati da zaboravite na mrsavljenje.
Zdravo mršavljenje nije naglo izgladnjivanje s dijetom koja predvidja minimalan unos kalorija.Organizam nekoga ko je unosio godinama 5000 kalorija dnevno će burno reagovati na dijetu za mršavljenje koja predvidja unos 1000 kalorija dnevno.Veliko osećanje gladi iscrpljenost i slično natera mnoge ljude da odustanu od mršavljenja.
Zdravo mršavljenje je postepeno prilagodjavanje na izabranu dijetu.Proučite izabranu dijetu a onda lagano uvodite pojedine obroke dok potpuno ne uvedete dijetalnu ishranu.
Vaše telo koristi hranu da bi je pretvorilo u energiju.Ono čuva višak energije kao mast i salo.To znači da ako jedete više hrane nego što telu treba za svakodnevne aktivnosti i održavanje ćelija, vi ćete dobijati na težini.

Da izgubite na težini, morate da naterate svoje telo da koristi zalihe masti. Najefikasniji način da to uradite je da:

* smanjuje količinu kalorija koje unosite
* povećate nivo aktivnosti.
Stručnjaci uvek govore da je zdravo mršavljenje kombinacija zdrave i kalorijski ograničene ishrane i vežbanja.
Ako ste gojazni, ne možete da nastavite sa vašim trenutnim navikama u ishrani,uz očekivanje da će te s nekom brzom dijetom za nekoliko dana rešiti problem.
Nije moguće smanjiti telesnu težinu,dok jedete puno hrane, kolače i slatkiše. To ne znači da nikada ne smete pojesti slatkiš, ali morate da naučite kako da ograničte ove namirnice.
Ne postoje prečice za gubitak težine na zdrav i efikasan način.Brze dijete dovode do drastičnog gubitka težine a po prestanku dijete do naglog povećanja težine i tako se stvara začarani krug.
Smanjenje 300 do 500 kalorija dnevno bi trebalo da dovede do gubitka između jednog i dva kilograma nedeljno.Ovo je realan cilj. To može da izgleda sporo, ali bi trebalo dodati da to znači gubitak težine od preko 50 kilograma za godinu dana!!!dakle zdravao mršavljenje jeste sporo ali dugoročno i daje odlične rezultate.
Masti sadrže najveću količinu kalorija od svih vrsta hrane (proteina, ugljenih hidrata), tako da je najbolji način da se smanji unos kalorija za 300 do 500 izbacivanje masne hrane i zamena hranom poput: integralnog hleba, voća i povrća.
Zdravo mršavljenje podrazumeva i :

* Zamena gaziranih pića i zasladjenih voćnih sokova sa vodom.
* Prelazak sa punomasnog mleka na obrano mleko.
* Jedite manje za ručak nego obično.Na primer, napravite mali sendvič i ograničite upotrebu margarina ili putera i punomasnih majoneza.
*Prestanite da dodajete šećer u čaj i kafu.
* Izbegavajte da obilno večerate.
* Izbacite nezdrave proizvode - kao što su konditorski proizvodi, keks i slani cips između obroka.
* Smanjite unos alkohola.

Sve ove stvari će uticati na vaše zdravlje na pozitivan način.

Na kraju, ne smete da preskočite doručak - ili bilo koji obrok da izgube težinu.Preskakanjem obroka će se smanjiti unos kalorija za taj čas,ali to će dovesti do mnogo gladi kasnije.

Zdravo mršavljenje znači umerenost u svemu i ta umerenost daje dobre rezultate.
Vezbe za zadnjicu
Vežbe za bokove
Kako ubrzati metabolizam
PREPARATI ZA MRSAVLJENJE ZDRAVLJE

 
------

loading...

Objavi komentar