Un dijeta proteinski dan

UN dijeta proteinski dan
un dijeta proteinski dan

Tokom proteinskog dana za rucak i veceru treba jesti meso bez masnoca ( tu spadaju naravno u riba i morski plodovi, kao i soja i jaja).Kao zamena za mesni obrok mogu se pojesti tri kuvana jaja ili komad sira ili sveži mladi sir u istoj kolicini kao i meso. Svi mlecni proizvodi mogu se jesti samo tokom proteinskog dana.

Uz meso i sve proteinske namirnice možete jesti puno salate od povrca koje ne sadrži mnogo ugljenih hidrata
(paradajz,krastavac,paprika,beli ,crniluk,praziluk,cvekla,šargarepa,ajvar).
Najbolje je jesti bez hleba ali ako nemožete jedite samo jedno malo parce crnog integralnog hleba.Ako osecate glad možete pojesti tanjir bistre supe od povrca bez testenine.
Un dijeta jelovnik na proteinski dan treba da bude sastavljen samo od jedne namirnice:mesa,jaja ili mlecnih proizvoda te soje ako ste vegetarijanac.
Nikada ne kombinujte meso i jaja ili meso i sir kao ni jaja i sir.Za veceru uvek jedite istu hranu koju ste jeli za rucak, ali ne i supu i hleb. Ako ste za rucak jeli 3 jaja umesto mesa pojedite duplo manju kolicinu za veceru ovo važi za svu hranu.Umesto 3 jaja za veceru treba pojesti jedno celo jaje i jedan belanac.
Za proteinski dan možete jesti jednostavna jela poput,pecenog pileceg mesa,pecene bele vešalice,jaja,konzerve tunjevine,pecene skuše ili spremati jelo prema receptima.Devedeset dana je dug period i najbolje je kombinovati a sve u skladu sa vašim obavezama i slobodnim vremenom.
UN dijeta recepti za proteinski dan
UN dijeta recepti
UN dijeta iskustva
UN dijeta jelovnik
UN dijeta rezultati
UN dijeta recepti po danima
UN dijeta recepti za skrobni dan
UN dijeta recepti za voćni dan
UN dijeta

 
------

loading...

Objavi komentar