Dijeta 3 sata

Poslednjih godina ima dosta web-baziranih dijeta ,uz sve pogodnosti Interneta one se brzo šire po celom svetu.Dijeta 3 sata je jedan od takvih planova ishrane za redukciju težine.Ovu dijetu kreirao je Horhe Kruz u Americi poznati stručnjak za mršavljenje.
dijeta 3 sata

Možda će neko pomisliti da 3 sata dijeta ima takav naziv jer traje samo tri sata ali zapravo ona je zasnovana na ideji da se jede svaka 3 sata. Kada konzumirate pravu hranu na svaka tri sata, vi kontrolišete svoj apetit i regulišete uspešno nivo šećera u krvi.To nebi samo trebalo da unapredi opšte raspoloženje,već takođe i da poveća nivo energije tokom celog dana.Naravno obroci koji se jedu na svaka 3 sata treba da su manji od standardnih za ručak ili večeru.Prema Horhe Kruzu,ishrana kao što je ova će povećati mišićnu masu, poboljšati nivo koncentracije i smanjiti abdominalne masti (smanjuje nivo kortizola, što je dovelo do stvaranja stomačnog sala).

Osnovno pravilo je:
Jedite najkasnije jedan sat posle ustajanja ,svaki sledeći obrok je za 3 sata a večera tri sata pre spavanja.(ovaj deo je najteže uklopiti ali nikako nemojte jesti pre samog spavanja i dok ste na dijeti i posle nje).
Vežbe se preporučuju uz ovu dijetu.
Svaki obrok treba da bude mali i omogući vam da ne osećate preterano glad dok ne dodje vreme za sledeći.
Nema ograničenja po pitanju izbora hrane ali brzu,masnu,preradjenu,konzerviranu hranu i slatkiše treba izbegavati.
Česti obroci značajno ubrzavaju metabolizam čime se omogućava efikasno mršavljenje.I posle ove dijete treba zadržati naviku da se jede barem 5 puta dnevno kako ne bi došlo do povratka kilaže.Za dodatno ubrzanje metabolizma možete koristiti i zeleni čaj.

1.obrok
Tost sa omletom i paradajzom
100 grama kačkavalja


2.obrok
jedno kuvano jaje jedna jabuka.

3.obrok
200 do 300 grama mesa (pileće,ćureće,govedje,riba) i salata od kupusa4.obrok
Banana ili kruška (ili neko drugo krupno voće)
Zeleni caj i krosan.

5.obrok
1 pečeni krompir malo pilećeg mesa ili parče oslića.
umesto krompira možete pojesti malo testenine ili pirinča.


6.obrok
voćni jogurt

Dijeta traje do postizanja željene težine možete sami napraviti jelovnik kakav god želite samo pazite na količinu (trebalo bi unositi do 1200 kalorija a samo ponekad do 1500.
Smisao su mali česti obroci kad osećate glad već dodje vreme za obrok pa je utolite.
Ova dijeta ne odgovara zaposlenim ljudima i mnogim profesijama jer ne postoji mogućnost uzimanja hrane na 3 sata.

Kako ubrzati metabolizam

 
------

loading...

Objavi komentar