DIJETA SA SUVIM SLJIVAMA

Dijeta sa suvim šljivama je brza dijeta sa kojom se gubi oko jedan kilogram dnevno uz fizičku aktivnost od dvadestetak minuta.
dijeta sa suvim šljivama

Suve šljive su dobar izvor kalijuma takodje sadrže rastvorljiva i nerastvorljiva vlakna koja pomažu varenje i eliminaciju masnoća.
Suve šljive sadrže sorbitol nefermentišući šećer koji pospešuje proizvodnju korisnih crevnih mikroorganizama.
Šljive su niskokalorijska hrana što znači da sadrže malo kalorija u poredjenju sa njihovom veličinom.Dve osrednje šljive sadrže 19 grama ugljenih hidrata i 16 grama šećera.Pored toga što sadrže ovu količinu ugljenih hidrata i šećera one ne utiču negativno na glikemijski indeks.Namirnice sa niskim glikemijskim indeksom ne dovode do brzog povećanja šećera u krvi dok namirnice sa visokim glikemijskim indeksom izazivaju nagli rast šećera u krvi što na kraju dovodi do toga da se taj šećer metaboliše u masti i skladišti kao rezerva energije.
Na glikemijski indeks namirnica značajan uticaj imaju vlakna a šljive su odličan izvor vlakana.Dve srednje šlive sadrže 2 grama vlakana.Odrasli treba da uzimaju oko 30 grama vlakana a većina troši samo 15 grama.
Vlakna takodje sprečavaju apsorciju lošeg holesterola i pomažu u sprečavanju srčanih obolenja.
Šljive su dobar izvor vitamina C i vitamina A.

Dijeta sa suvim šljivama se sprovodi 5 dana posle čega treba napraviti pauzu jer se radi o jako restriktivnoj niskokalorijskoj dijeti sa jednoličnom ishranom.

Doručak:6 suvih šljiva

Prepodnevna užina: 1 jabuka

Ručak: 1 kuvano jaje i 1 viršla

Poslepodnevna užina: 1 kuvano jaje viršla (isto kao ručak)

Večera: čaša jogurta ili 250 ml mleka.

Ketogena dijeta
Kako ubrzati metabolizam
VMA dijeta

 
------

loading...

Objavi komentar