Saveti pomoću kojih ćete lakše da smršate

Želite da skinete nekoliko kilograma, a ne želite da se zamarate sa dijetama? stručnjaci, nutricionisti i lekari smatraju da su dijete veoma opasne, pogotovo one kojih se morate strogo pridržavati. Uz pomoć malih trikova i zdrave ishrane možete postići dosta dobre rezultate, pokazaćemo kako.

Ishrana: Naravno, za mršavljenje je potrebna promena ishrane i odricanje od nekih najboljih zalogaja. Grickalice su u potpunosti zabranjene, znači, kažite zbogom čipsu, smokiju, grisinama i sitnim slanim poslasticama. Umesto toga ćete u bio radnjama naći ukusne, ali i zdrave grickalice koji će Vas zasititi, pa čak i ubrzati varenje. Na zdravlje povoljno utiču oni proizvodi koji sadrže razne semenke. Isprobajte!

Slatkiše takođe izbegavajte. Ukoliko kući pravite neki kolač koji sadrži veoma malo šećera ili posebnu vrstu zaslađivača, možete biti sigurni da jedete zdrav slatkiš. Pripazite da ne preterujete, jer to uvek može biti jedan od razloga zašto se čovek goji.

Jedite u umerenim količinama, više puta na dan. Ujutro započnite sa pahuljicama i laganim doručkom. Ručak bi treba da sadrži proteine koji ćete kombinovati sa svežom salatom. Za večeru popijte jogurt. Izbacite i beli hleb, umesto njega kupite raženi. Užina takođe igra važnu ulogu u ishrani. Voće je idealno za te međuobroke.

 Za lep ten je potrebna voda u neograničenim količinama. Lekari savetuju minimalnu konzumaciju vode od 2,5 l na dan, ali nemojte izbegavati ni čajeve poput koprive, nane ili zelenog čaja. Štetni sastojci cigareta, tj. nikotina vrlo negativno utiču na strukturu kože i ćelija. Mogu Vam požuteti prsti ili će Vam koža postati umora, bez života. Kafa je takođe neprijatelj zdravlja. Poznato je da ona brzo odstranjuje vodu iz organizma.

Naravno, aktivnost i rekreacija svakom pomaže da lakše skine nekoliko plus kilograma. Dolazi lepo vreme, izađite na svež vazduh i prošetajte ili trčite nekoliko minuta. Fizička aktivnost pozitivno utiče na celo telo i održava ga vitkim. Teretane ili fitnes centri su takođe dobar izbor. Nedeljno tri puta je dovoljno otići na aerobik ili jogu. Svako nek izabere sebi najbolje. Starijim ljudima preporučujemo igru sa unukama ili vožnju bicikla.

Mirisi su idealni za otklanjanje glađi. Čulo mirisa i apetit su u veoma bliskom srodstvu. Ukoliko mirišemo određene arome osetićemo sitost i manji apetit. Najbolji mirisi za ove probleme su: bergamot, kim, mirođija, đumbir, limun, pačuli, sandalovo drvo, vanila, nana i sva citrusna voća. Korišćenje ovih esencija svaki dan, izgubićete apetit i samim tim ćete smanjiti kilograme.

loading...

Objavi komentar