Bolja, zdravija ishrana

Ukoliko živite buran život koji je prepun stresa i nervoze, odmah morate preuzeti neke korake koji vode ka kvalitetnim, boljim odlukama. Verujte, niste jedini sa lošom ishranom, jednostavno nas opterećuju sa ukusnom, masnom i prezačinjenom hranom koje su super proizvodi nekih velikih kompanija. Prvo, ne zna se šta su osnovni sastojci određenog hamburgera ili hot doga. Ako biste znali i dva puta bi razmislili da li ćete da ih uzmete. Drugo, kao što znamo, užasno goje i kilogrami se samo stalože. Preokrenite list i započnite normalniji, zdraviji život sa ukusnim zalogajima, jer i oni znaju biti baš fini.

Meso poput pilećeg ili junećeg u sebi sadrže puno energija, ali ne goje. Ono se može spremiti na više načina i jede se sa svežom salatom. Pokušajte sami da pripremite hranu, jer ćete jedino tako znati šta jedete. Supice su uvek dobrodošle, poboljšavaju varenje, ujedno su i ukusne. Izbegavajte supe iz kese, sadrže veoma mnogo štetnih materija. Za večeru se opredelite za pahuljice. Jedite više puta na dan, bar pet puta, ali manju količinu. Obavezno uvedite u svoju ishranu i voće, oni će da obezbede potrebnu količinu šećera koji nije štetno po Vaše zdravlje.

Smanjite unos slatkiša i grickalica, odnosno, ako je moguće izbacite ih iz upotrebe. Uopšte nisu pogodni za vitki stas. Umesto grickalice preporučujemo Vam kokice koji su zdravi, ali se koriste i za prevenciju raka. Što se tiče slatkiša i torti, znamo da je teško reći „ne“ preukusnim zalogajima, međutim, moraćete. Ukoliko nedeljno jednom ili dva puta ne možete odoleti torti, bolje da ih sami kući pripremite. Na internetu su prisutni recepti u koje ne ide ogromna količina šećera, izaberite njih.

Unos određene količine vode, tačnije 2 l na dan, je neizostavni deo smanjenja kilograma. Pored toga Vam preporučujemo da konzumirate i čajeve, jogurt, mleko i mlečne proizvode.

 Štetne navike će svakako negativno uticati na Vaše zdravlje. Izbacite iz upotrebe cigarete i alkohol. Rekreativni sport ili treniranje će ubrzati smanjenje kilograma. Ukoliko nemate vremena za treninge, šetajte puno, vozite bicikl ili trčite.

 Živite zdravo, opustite se, možete čak i da posećujete kozmetičke salone, uživajte u lepim trenucima! Zabava sa društvom ili provođenje više vremena sa porodicom će Vas napuniti energijom. Žene, doterajte se, kupite neku novu krpicu ili cipele, našminkajte se i smeškajte.

Objavi komentar